False

Absolutním vítězem přeboru HZS ČR v běhu do vrchu Ráztoka - Pustevny TOTMAN se stal Lukáš Kristejn

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

15.10.2022 | Pustevny/ Moravskoslezský kraj
Absolutním vítězem přeboru HZS ČR v běhu do vrchu Ráztoka - Pustevny TOTMAN se stal Lukáš Kristejn

Sportovní klub HZS Moravskoslezského kraje, Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje a Česká hasičská sportovní federace, sportovní svaz hasičů, uspořádali tradiční Přebor HZS ČR v běhu do vrchu Ráztoka - Pustevny známý jako TOTMAN - TOTálně Mrtvý A Nepoužitelný hasič. 

Cílem běhu byl vrchol Stezky Valaška na Pustevnách v nadmořské výšce 1 105 metrů, stejně jako v minulém ročníku nabízela tato unikátní stavba výhled do vzdálenosti až tři metry - neproniknutelná mlha halila vrchol kopce po celý den.

Na start u hotelu Ráztoka se postavilo 32 závodníků, jedním z nich byla žena - členka sboru dobrovolných hasičů z nedalekého Frenštátu pod Radhoštěm.

Trasa vedla po tzv. Knížecí cestě, ze které po několika stovkách metrů odbočila na zelenou turistickou stezku. Po ní pak závodníci vystoupali až na hřeben mezi vrcholem Radhošť a Pustevnami. Následně se stočili doleva a pokračovali kolem sochy Radegasta až ke stezce Valaška a na její samotný vrchol. Délka závodu byla 7,4 kilometru, převýšení přibližbě 570 metrů.

Jako první do cíle dorazil Lukáš Kristejn z Hasičského záchranného sboru (HZS) Pardubického kraje, konkrétně ze stanice Žamberk, který závodil v kategorii mužů do 40 let - už za 41 minut a 43 sekund. 

Následoval ho Lukáš Krpec, příslušník HZS Moravskoslezského kraje ze stanice ve Frýdku-Místku s časem 44:29 - ten už patřil do kategorie mužů nad 40 let. 

Třetím závodníkem v pořadí, který zdolal celou trasu, byl Adam Brachtl ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Bruntále - běžel v kategorii mužů do 40 let a cesta z Ráztoky na Pustevny mu trvala 45 minut a 8 sekund.

TOTálně Mrtvým A Nepoužitelným hasičem se nakonec stali všichni ze startovního pole - nikdo se nevzdal a každý ze závodníků úspěšně doběhl na vrchol.


Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje
1