False

Bronz v orientačním běhu pro HZS hl. m. Prahy

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

02.06.2017
Bronz v orientačním běhu pro HZS hl. m. Prahy

Ve dnech 30. 5- 31. 5. 2017 se v Bělči nad Orlicí konal  24. ročník přeboru Hasičského záchranného sboru ČR, Policie ČR a zaměstnanců Ministerstva vnitra ČR v orientačním běhu a zároveň Velká cena UNITOPU České republiky v orientačním běhu. 

Závodu se zúčastnilo celkem 73 závodníků, hasičů a policistů, z toho 9 orientačních běžkyň v kategorii žen a také 5 orientačních běžců reprezentujících Policii Německo. 
ViewImage-aspx.jpg

První den proběhl závod jednotlivců.  Na běžce čekaly tratě v rozsahu 5 – 7 km a  les s mnoha záludnými kontrolami v podobě jam, prohlubní a vodotečí. Při závodě vládlo velké horko a dusno před odpoledními bouřkami. I tak se závodníci nenechali odradit a v celkem  pěti kategoriích se utkali o trofeje. 
 

V kategorii žen, ve které se závodí bez rozdílu věku a společně hasičky i policistky, se na bronzovém stupínku umístila příslušnice HZS hl. m. Prahy, odboru prevence,  Ivana Svitáková. 
k.jpg

Druhý den proběhl závod tříčlenných štafet, kterých se na start postavilo celkem 18. Závodilo se v jedné kategorii, bez rozdílu věku i pohlaví.  Ivana Svitáková ve štafetě společně s pražskými policisty, obsadila v nabité konkurenci krásné 7. místo. 
 

Pořadatelství přeboru v orientačním běhu se zhostilo krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje ve spolupráci s HZS Královéhradeckého kraje, SKP potápěči Hradec Králové a UNITOP ČR. 


 

Martin Kavka, tiskový mluvčí - HZS Praha

Foto: HZS Praha

1