False

Letošní extrémní běh Totman v Beskydech vyhrál Tomáš Štverák z Krhové

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

19.10.2021 | Pustevny/ Moravskoslezský kraj
Letošní extrémní běh Totman v Beskydech vyhrál Tomáš Štverák z Krhové

Celkovým vítězem letošního 21. ročníku extrémního běžeckého závodu hasičů do vrchu „TOTMAN“ (TOTálně Mrtvý A Nepoužitelný hasič) se stal v pátek 15.10.2021 dobrovolný hasič Tomáš Štverák z Krhové. Porazil časem 42 minut a 11 sekund hned dva vítěze několika předchozích ročníků – o 13 sekund Lukáše Krpce z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK, stanice Frýdek-Místek) a o dalších 11 sekund Milana Smatanu z HZS Olomouckého kraje, stanice Jeseník.

Závod byl za velmi nízkých teplot odstartován tradičně – hromadným výběhem více než tří desítek odvážlivců, včetně 4 dobrovolných hasiček – a to z Trojanovic-Ráztoky na beskydské Pustevny. Trať měřila 7,4 km s převýšením 570 metrů - 1 km po asfaltu, pak především po zelené turistické značce a na hřebeni po modré s cílem na vrcholu Stezky Valaška (délka 660 metrů).

V ženské kategorii byla nejlepší Zuzana Hyvnarová z SDH Kopřivnice, a to časem 54 minut a 18 sekund. Druhá Kristína Zobaníková a třetí Denisa Izvorská z SDH Metylovice už měly čas přes hodinu.

Tomáš Štverák byl vítězem věkové kategorie do 40 let, před Davidem Čunkem (HZS Olomouckého kraje, stanice Valašské Meziříčí) a Adamem Brachtlem (HZS MSK, stanice Bruntál). Ve věkové kategorii 40+ se na bronzovou příčku za Lukášem Krpcem a Milanem Smatanou zařadil jen o trochu pomalejší Leopold Hejneš z HZS MSK, stanice Ostrava-Jih, v celkovém pořadí čtvrtý.

Totmana tradičně organizuje Sportovní klub HZS Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Českou hasičskou sportovní federací a HZS Moravskoslezského kraje. Partnerem běhu jsou obec Trojanovice a Stezka Valaška.

Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje
 

1