False

Mladí hasiči z okresu Chrudim opět řádili v Ostravě

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

03.04.2017
Mladí hasiči z okresu Chrudim opět řádili v Ostravě

Když mládež řádí, nemusí to pokaždé znamenat pohromu! I v druhém kole Českého poháru (ČP) v běhu na 60m konaném v Ostravě 25.března 2017  byli výrazně vidět zástupci z řad mladých hasičů z chrudimského okresu.
lkj.jpg

Druhý závod se přesunul do novotou vonící atletické haly v Ostravě. Ani daleká cesta neodradila některé kolektivy mladých hasičů z Chrudimska, aby se vydaly bojovat o body do Českého halového poháru.
mladsi-holky.jpg

První kategorii opět odstartovaly mladší žákyně - zástupkyně týmů ze Skutče a Štěpánova. Zatímco závodnice ze Štěpánova sbírali spíše zkušenosti, závodnice ze Skutče již bojovaly o body. Svoji formu potvrdila Linda Kadlecová, která vyrovnanými výkony v obou pokusech obsadila celkovou třetí příčku a upevnila se vedení v celkovém ČP. Její týmové kolegyně trochu zaváhaly a tak jediná Linda hájila ostavskou bednu. Linda si svým výkonem získala prvenství v ČP.
mladsi_chlapci.jpg

Po žákyních nastoupili k plnění disciplíny mladší chlapci. Zde bylo již několik želízek v ohni. A kde jinde než v Ostravě ukout více než jednu medaili. O skoro domácí boj se postarali závodníci ze Seče a Skutče. Dlouhou dobu po odběhnutí druhého pokusu vévodil startovní listině Martin Šulc ze Seče. Druhý pokus Ondry Kábeleho ze Skutče znamenal změnu vedoucího závodu. V druhých pokusech se svedl ještě boj sečských závodníků o umístění na bedně. Martina porazil Matouš Konečný a obsadil tak třetí příčku. Tímto výkonem se Ondra Kábele zařadil na třetí pozici v ČP a Martin Šulc hájí první pětku.

Starší žákyně zahájily třetí kategorii soutěže. Barvy chrudimského okresu hájily závodnice ze Skutče, Krouny a Tuněchod. Do první desítky se podařilo probojovat jen Tereze Slezákové ze Skutče. Tato závodnice zajistila hned prvním pokusem na čas 13,16s, který byl jistotou pro druhé pokusy. V druhých pokusech se podařilo čas stáhnout ještě níže na 12,47s. Bodový zisk posunul Terku na druhé místo v ČP.

starsi_zaci-(1).jpg

Závěr soutěže patřil opět starším chlapcům. Ze závodníků ze Skutče, Krouny a Seče se nejlépe dařilo opět klukům ze Skutče.
Lukas_bubenicek.jpg
Největší naději na úspěch měl Lukáš Bubeníček, který však nestihl v prvním kole zapojit proudnici, tak byl jeho pokus hodnocen jako neplatný. Druhým pokusem se Lukáš dostal pod hranicí 12s a zařadil se na první pozici, kterou pojistil vedení v ČP. Oba pokusy se vydařili také Tomáši Vobejdovi a Lukáši Flégrovi ze Skutče, kteří obsadili 14.té a 18.té místo.

Druhá část Českého halového poháru nás čeká až na podzim a začne v Praze. Do té doby čeká na mladé hasiče řada závodů nejen v chrudimském okrese, ale po celé České republice.

Napsala:Andrea Hrouzkova

Foto: OSH Chrudim

OSH Chrudim

1