False

Na Mistrovství Evropy v TFA stál na stupních vítězů i Pavel Kouřík, hasič z Domažlic

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní-mezinárodní

13.06.2017
Na Mistrovství Evropy v TFA stál na stupních vítězů i Pavel Kouřík, hasič z Domažlic
Ve dnech 9. – 10. června 2017 se v německém Mönchengladbachu konalo Mistroství Evropy v TFA.
Na startovní čáru se postavilo kolem 150 závodníků z 9 zemí Evropy a hosté z Jižní Afriky.
Naši vlast pod vedením Zdeňka Koutníka a Mirka Charlieho Šína reprezentovali ti nejlepší závodníci z celé České republiky.
g.jpg
Z Plzeňského kraje se jako jediný do reprezentace dostal Pavel Kouřík, hasič z Domažlic. Pavel Kouřík je ve svých 23 letech nejmladším členem reprezentace. Na jeho profesionální sportovní dráze ho kromě HZS Plzeňského kraje podporují společnosti: Omexom, Prabos, Luing Pyrex, F1 Gas, Trops sport a Vochoc. Firma Vochoc zařadila Pavla v loňském roce do Vochoc racing teamu a kromě jiného ušila na míru soutěžní zásahový oblek.
V pátek 9. června nastoupila Česká reprezentace ke štafetovému závodu. Českou republiku v týmové soutěži zastupovali: Jan Haderka (1. úsek – hadice), Petr Moleš (2. úsek – figurína), Roman Viej (3. úsek – žebříky), Pavel Kouřík (4. úsek – schody). Češi od roku 2008 nevědí co je to porážka v týmové soutěži a letošní štafetou potvrdili vysokou úroveň při souboji s Polskem, které s přehledem porazili o 26 vteřin a stali se mistry Evropy i pro rok 2017. Třetí skončila štafeta Německa.
V sobotu 10. června nastoupila kompletní reprezentace do závodu jednotlivců. Naši hasiči opět potvrdili vysokou úroveň. Z desetičlenné reprezentace devět závodníků obsadilo příčky v top dvacítce. Pavel Kouřík v kategorii do 29 let vybojoval stříbrnou medaili. Předběhl pouze Vít Malenovský z Jihomoravského kraje. V celkovém pořadí se umístil na šestém místě.
 Celkové výsledky:
1. Petr Moleš ( Mistr Evropy)
4. Vít Malenovský
6. Pavel Kouřík
7. Michal Přecechtěl
11. Petr Vyhnálek
12. Roman Viej
13. Jan Haderka
17. Daniel Kouřil
18. Stanislav Kalvoda
38. Petr Pecka
 Příští týden ve dnech 23. - 24. června držte naší reprezentaci palce. Hasiči včetně Pavla jedou bojovat o medaile na mezinárodní mistrovství Polska v TFA do Toruně.

Osobně se s našimi národními TFA hrdiny můžete setkat 8. července na náměstí Republiky v Plzni. PŘIJDTĚ OBDIVOVAT A FANDIT!!!
 
Mgr.  Pavla  Jakoubková, tisková mluvčí – HZS Plzeňského kraje
Foto: HZS Plzeňského kraje
 
1