False

Naši hasičští borci opět bodovali na soutěži pro nejtvrdší hasiče Firefighter Combat Challenge Czech – Jihlava 2023

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

09.07.2023 | Jihlava/ Kraj Vysočina
Naši hasičští borci opět bodovali na soutěži pro nejtvrdší hasiče Firefighter Combat Challenge Czech – Jihlava 2023

Marek Víšek, Daniel Knápek, Martin Dušek i Josef Sochor, to je tým hasičských borců, který bojoval na jihlavském Masarykově náměstí na soutěži pro nejtvrdší hasiče Firefighter Combat Challenge Czech – Jihlava 2023!

Soutěž FCC-Czech Jihlava 2023 se konala ve dnech 7. – 8. července 2023. Dvoudenní závod s mezinárodní účastí sliboval při plnění náročných hasičských sportovních disciplín napínavou atmosféru a velkou konkurenci. Celkem se závodu zúčastnilo 96 závodníků. Na startu paralelní tratě byli závodníci nejen z různých koutů České republiky, ale také z Maďarska, Slovinska, Rakouska a třeba i Slovenska. Drsný závod byl náročný i z hlediska velkého horka.

Naše hasiče nic neodradí, a tak jsme stáli díky Marku Víškovi dvakrát na bedně. V kategorii mužů 41–45 let si stříbrnou medaili odváží Marek Víšek HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice. Na 7. místě Josef Sochor (Hasičská stanice Hlinsko). V kategorii tandem dvojic muži do 40 let se na 8. místě umístili Daniel Knápek a Martin Dušek (Centrální hasičská stanice Pardubice).

V kategorii muži do 30let se Martin Dušek (Centrální hasičská stanice Pardubice) umístil na 12. místě a na 18. místě skončil Daniel Knápek (Centrální hasičská stanice Pardubice).

„Ve štafetách, které se běžely ve složení Marek Víšek, Martin Dušek, Daniel Knápek, Josef Sochor a David Kubiš se nám podařilo dostat mezi evropskou špičku až do semifinále, kde jsme se utkali v souboji proti výběrovým borcům z české reprezentace TFA. Byl to obrovský boj až do konce. Bohužel nás soupeři porazili o pouhou jednu vteřinu. Pro nás to tedy znamenalo 4. místo,“ říká závodník Martin Dušek, který spolu s ostatními závodníky odjížděli ze závodů s mezinárodní účastí velmi spokojeni.

A to nejlepší nakonec – v kategorii tandem muži nad 40 let krásné 3. místo obsadili Marek Víšek (Pardubice) a David Kubiš (HZS Jihočeského kraje, hasičská stanice Písek). Tito dva reprezentanti se zanedlouho vydají do kanadského Winnipegu na Světové policejní a hasičské hry.

My moc a moc gratulujeme a už nyní držíme pěsti, aby i ze Světových her přivezli hasičští borci cenu.

 

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Zdroj: HZS Pardubického kraje

 
1