False

Nejlepší první pomoc poskytli jihomoravští hasiči

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

05.10.2017
Nejlepší první pomoc poskytli jihomoravští hasiči

Ve II. ročníku celorepublikové soutěže profesionálních hasičů v poskytování první pomoci obsadil náš tým první místo.  V konkurenci dalších 10 družstev se jedná o výborný výsledek navazující na loňské třetí místo. Letošní ročník se uskutečnil v uplynulých dnech v Libereckém kraji.

Akce se zúčastnily čtyřčlenné týmy profesionálních hasičů z celé republiky. Družstva musela absolvovat postupně jedenáct modelových situací, pro jejichž řešení byl určen časový limit 30 minut. Hasiči dopředu neznali přichystané úkoly a celá soutěž se tak přibližovala reálným zásahům. Poskytování první pomoci a asistence záchranné službě jsou totiž na denním pořádku hasičů. Na tuto profesní specifikaci se hasiči musí pečlivě připravovat v odborných kurzech, někteří mají praxi u zdravotnické záchranné služby a absolvují řadu odborných školení. Soutěž mezi kraji v poskytování první pomoci je dalším článkem ve zdokonalování a odborné přípravě.

V letošním ročníku soutěže museli hasiči resuscitovat, vyprošťovat z trosek budovy nebo ošetřovat zraněné dítě po pádu ze skály.

První tři místa obsadila tato družstva:

1. místo     Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje (243 bodů)

2. místo     Hasičský záchranný sbor  Středočeského kraje (229 bodů)

3. místo     Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (227 bodů)

Složení našeho týmu:

pprap. David Raušer

ÚO Brno-venkov

pprap. Martin Bukač

ÚO Brno-město

por. Pavel Podloučka DiS.

ÚO Brno-venkov

nstržm. Miloš Klíč

ÚO Brno-město

 

 

Zdroj:

Jaroslav Mikoška
firebrno.cz

Foto: HZS Jihomoravského kraje

1