False

ÚO Jindřichův Hradec na soutěži v požárním sportu „Pohár Vysočiny 2019“

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

23.09.2019 | Znojmo/Jihomoravský kraj
ÚO Jindřichův Hradec na soutěži v požárním sportu „Pohár Vysočiny 2019“

Za účasti krajského ředitele HZS Kraje Vysočina plk. Jiřího Němce, krajského ředitele HZS Jihomoravského kraje plk. Jiřího Pelikána, zakladatele soutěže pana Bohumíra Benáčka a bývalého nejen ředitele územního odboru HZS Jihočeského kraje Jindřichův Hradec pana Jana Všetečky a celé řady dalších významných hostů odstartoval ve středu 18. září 2019 nejprve na stanici a následně na atletickém stadionu ve Znojmě 43. ročník soutěže „O pohár Vysočiny“. 

Do soutěžního klání se zapojilo deset soutěžních družstev z Kraje Vysočina a krajů Pardubického, Jihočeského a Jihomoravského. Soutěžící poměřili své síly ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, v běhu na 100 metrů s překážkami a v královské disciplíně požárního sportu - požárním útoku.
Po celou dobu závodu bojovali ve velmi silné konkurenci hasiči jindřichohradeckého územního odboru o celkové vítězství na této velice prestižní soutěži v požárním sportu.
Po úvodní disciplíně (výstup do 4. podlaží cvičné věže) figurovali Jihočeši na 2. místě - mezi jednotlivci vybojoval Radim Švehla časem 16,20 s  bronzovou medaili. V disciplíně 100 m překážek svěřenci vedoucího družstva Lukáše Janka a trenéra Martina Hrádka vybojovali opět 2. místo. Na požárním útoku se v krajském rekordu 21,99 s jindřichohradečtí závodníci radovali ze zlaté medaile a v celkovém pořádí skončili na 2.místě, a to pouze o jeden bod za mnohonásobným vítězem této soutěže územním odborem HZS Kraje Vysočina Třebíč.
(autor článku: Martin Hrádek, trenér, ÚO Jindřichův Hradec)

Celkové výsledky:

1.      ÚO Třebíč                4 body                                           9.    ÚO Brno       26 bodů

2.      ÚO J.Hradec            5 bodů                                         10.    ÚO Znojmo   30 bodů

3.      ÚO Pelhřimov         11 bodů

4.      ÚO Chrudim           14 bodů

5.      ÚO Blansko            14 bodů

6.      ÚO Jihlava              15 bodů

7.      ÚO Ždár n./ Sáz.     22 bodů

8.      ÚO Havl. Brod         24 bodů

Zdroj. HZS Jihočeského kraje
1