False

Vítězem TFA Ostravská věž David Kubiš z Písku, domácí Roman Viej opět třetí

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

04.09.2018
Vítězem TFA Ostravská věž David Kubiš z Písku, domácí Roman Viej opět třetí
obr5068666886cf7-800.jpg

David Kubiš z HZS Jihočeského kraje (Písek) se stal absolutním vítězem a nejtvrdším hasičem na dnešní TFA Ostravská věž. Druhý celkově skončil Petr Plaček z HZS Pardubického kraje, bronzový byl – stejně jako loni - Roman Viej z HZS Moravskoslezského kraje.
 
zz.jpg

Ceny nejlepším předávali společně s ředitelem HZS Moravskoslezského kraje brig. gen. Vladimírem Vlčkem ostravský primátor Tomáš Macura a senátor Zdeněk Nytra (dříve ředitel HZS MSK).
 
aaa.jpg

Závodníci absolvovali v kompletním zásahovém vybavení, včetně těžké tlakové láhve a přilby, celkem devět nejrůznějších pohybových, silových a překážkových disciplín. Cíl byl na vrcholu vysoké pece, zvané Bolt Tower.

aas.jpg

Ve věkové kategorii HZS A od 18 do 34 let byl první Petr Plaček, v kategorii B od 35 do 44 let David Kubiš (Roman Viej zde byl druhý), v kat. C 45+ Daniel Kouřil (hasiči SŽDC Česká Třebová). Vítězem kategorie dobrovolných hasičů se stal Vojtěch Kurka z SDH Velké Zboží (Královéhradecký kraj).
 
d.jpg

Mezi ženami startovala tentokrát jediná odvážná - Denisa Vápeníková z SDH Dolní Město (okres Havlíčkův Brod), rovněž studentka VŠB-TU Ostrava.
 
dr.jpg

Startujícím přálo počasí - teplota vzduchu se v Dolní oblasti Vítkovice pohybovala kolem 20 stupňů Celsia a bylo pod mrakem.

Dopolední zpráva z průběhu akce: Na TFA Ostravská věž odstartovaly první dvojice tvrdých hasičů
 
hhb.jpg

První dvojice z celkem osmi desítek tvrdých hasičů z celé ČR, Slovenska a Polska se již dnes dopoledne postupně postavily na start adrenalinového závodu TFA Ostravská věž (TFA=Nejtvrdší hasič přežije) v Dolní oblasti Vítkovice (DOV).
 
er.jpg

Zřejmě nejtěžší závod tohoto druhu v rámci Evropy zahájil společně s ředitelem HZS Moravskoslezského kraje brig. gen. Vladimírem Vlčkem hejtman Moravskoslezského kraje a poslanec PSP Ivo Vondrák a senátor Zdeněk Nytra (mj. bývalý ředitel HZS MSK).
 
ew.jpg

V kompletním zásahovém vybavení, včetně tlakové láhve a přilby, plní tvrdí hasiči celkem devět nejrůznějších pohybových, silových a překážkových disciplín. Cíl je na vrcholu vysoké pece, nazvané Bolt Tower. Děti si v areálu DOV - nedaleko od dospělých závodníků - zkouší své jednodušší „tééfáčko“.
ku.jpg

Osmiminutový živý vstup na program ČT24 i se záběry na lopotící závodníky (možno vyhledat v archivu České televize) měl dnes dopoledne ředitel TFA Ostravská věž a trenér reprezentace ČR v TFA Miroslav Šín z HZS MSK (Ostrava) a závodník Roman Viej z HZS MSK (také Ostrava), který zde loni skončil třetí v absolutním pořadí. (Za několik dní oba jedou s reprezentací ČR závodit do Jižní Koreje.)

Roman Viej dnes startuje paralelně s Janem Haderkou ve 14:34 jako poslední závodící muži, loňský vítěz a mistr světa v TFA Petr Moleš vybíhá s hadicemi zhruba hodinu před nimi, a to ve 13:46 s Vítem Malenovským.
 
Zdroj:
Petr Kůdela, tiskový mluvčí - HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje
1