False

Jak dopadla krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

19.02.2020 | Táboř/ Jihočeský kraj
Jak dopadla krajská soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně

Už tři poslední ročníky hostila stanice táborských profesionálních hasičů krajskou soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně. V Táboře se v úterý 18. února konal i další – jubilejní 20. ročník – tohoto sportovního klání. 

Soutěž zahájil krátce po deváté hodině dopolední ředitel HZS Jihočeského kraje, územního odboru Tábor plk. Petr Hojsák.
Jihočeské soutěže se zúčastnilo 35 hasičů-lezců ze všech sedmi územních odborů HZS Jihočeského kraje. Lezci bojovali jak v kategorii jednotlivců, tak družstev. Každý z územních odborů utvořil tříčlenné družstvo s tím, že jindřichohradečtí a strakoničtí vyslali do soutěže družstva dvě. Mimo soutěžní družstvo směl každý územní odbor vyslat do soutěže i samotné lezce, kteří pak bojovali pouze v kategorii jednotlivců.
Pořadatelé pro soutěžící připravili 7 tras postupně odstupňovaných dle obtížnosti. Všichni absolvovali čtyři kola a následovala kvalifikace. Do 5. kola pak postoupilo 10 nejlepších, do 6. již jen 5: Radek Kümmel (ÚO Tábor), Patrik Lučanský a Ladislav Fric (ÚO Písek), Tomáš Suchopár (ÚO České Budějovice) a Adam Drančák (ÚO Strakonice).
Šestá trasa rozhodla o celkovém pořadí: 6. místo - Adam Drančák, 5. místo – Tomáš Suchopár. Na třetím místě skončil Ladislav Fric a o prvenství se utkali – stejně jako vloni – domácí Radek Kümmel a písecký Patrik Lučanský.  Vítězem krajského kola se nakonec stal Patrik Lučanský, mnohonásobný vítěz krajské soutěže z minulých let Radek Kümmel skončil na místě druhém.
V družstvech pak zvítězilo družstvo územního odboru Písek, druzí byli hasiči z Českých Budějovic, třetí skončili lezci domácího územní odboru Tábor.  

Kompletní výsledky jsou v přiloženém souboru.
Zdroj: HZS Jihočeského kraje
 

1