False

Máme vítěze celokrajské soutěže „Mladý záchranář v akci“

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

17.05.2023 | České Budějovice/ Jihočeský kraj
Máme vítěze celokrajské soutěže „Mladý záchranář v akci“

Šest týmů v kategorii mladších žáků a stejný počet týmů v kategorii starších žáků soutěžilo dnes v Českých Budějovicích ve finálovém kole Mladého záchranáře v akci. 

Do finálového kola se dostala družstva, která nejlépe uspěla v prvním kole soutěže uskutečněném v prvních měsících roku přes sociální síť facebook. Do první fáze soutěže se přihlásilo celkem 130 družstev v obou věkových kategoriích. Těší nás, že se zapojilo okolo 650 dětí z celého kraje.

Na nejlepší družstva z facebookové části soutěže čekalo dnes na českobudějovické stanici finálové kolo. To probíhalo v duchu opravdového zásahu hasičů - od přijetí tísňového volání a vyslání jednotek přímo na Operačním a informačním středisku HZS Jihočeského kraje přes jízdu k zásahu v opravdovém zásahovém voze až po vlastní zásah. Kromě osmi povinných stanovišť, kde tým řešil mimořádnou událost a sbíral body, absolvovaly děti další čtyři stanoviště nepovinná. Prošly například fyzickými testy, které jsou součástí policejního přijímacího řízení, nebo pracovaly jako detektivové.

A jak to celé dopadlo? Vítězem v kategorii mladších žáků se stal tým Kájovské sirény, mezi žáky druhého stupně škol zvítězilo družstvo BAQR ze ZŠ a MŠ Malšice.

Pořadí družstev

Mladší kategorie:

  1. Kájovské sirény
  2. Bukováci
  3. Káčata
  4. Mladí detektivové
  5. Záchranáři z Hoštic
  6. ZŠ Protivín

Starší kategorie:

  1. BAQR
  2. Vašek
  3. Mazané slepičky
  4. Bing Chillingci
  5. Šutrákov
  6. Křečci

Zdroj: HZS Jihočeského kraje
 
1