False

Nultý ročník soutěže ve Vyprošťování osob z havarovaných vozidel proběhl ve Skalné na Chebsku

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

15.10.2017
Nultý ročník soutěže ve Vyprošťování osob z havarovaných vozidel proběhl ve Skalné na Chebsku
Dne 7. 10. 2017 se konal nultý ročník soutěže ve VOZHV proběhl ve Skalné na Chebsku v ulici V Aleji, kterou pořádal HZS Karlovarského kraje ÚO Cheb ve spolupráci s OSH Cheb a městem Skalná. 
Soutěž byla určena pro jednotky SDH okresu Cheb, které jsou předurčeny na zásahy u dopravních nehod.  Těchto dobrovolných jednotek je na chebském okrese celkem 7. Dále se soutěže zúčastnily i jednotky HZS v rámci ÚO HZS Cheb.

b.jpg
Dle propozic soutěže se na určené místo dostavily hasiči z Lubů u Chebu, Hranic u Aše, Skalné, Dolního Žandova, Teplé a jedna jednoteka ze sousedního sokolovského okresu z Kynšpreka nad Ohří. Tato jednotka často zasahuje i na území okresu Cheb. Za HZS KVK se na místo soutěže dostavily jednotky ze stanic Cheb, Aš a Mariánské Lázně.
Po poradě rozhodčích a následného rozlosování startovního pořadí se přistoupilo k samotné soutěži. Pořadatelé připravili zajímavé scénáře, se kterými se můžeme u dopravních nehod setkat. Pro přípravu scénářů byly požity poznatky z reálných zásahů.

qqqqq.jpg
Po ukončení soutěžních pokusů a sečtení všech bodů se přistoupilo ke slavnostnímu nástupu a vyhlášení výsledků za přítomnosti hejtmanky Karlovarského kraje Mgr. Jany Vildumetzové.
V kategorii dobrovolných jednotek zvítězila JSDH Kynšperk nad Ohří, místní jednotka ze Skalné skončila stříbrná a bronzová příčka patřila hasičům z Dolního Žandova. Mezi profesionály zvítězila jednotka HZS ze stanice Mariánské Lázně.
Paní hejtmanka mimo cen vítězům předala i dva nové dopravní automobily na podvozku Ford Transit. Tyto dopravní automobily byly pořízeny za výrazného přispění MV - GŘ HZS ČR (450 000,-) a Karlovarského kraje (450 000,-). Klíče od těchto automobilů byly předány hejtmankou Karlovarského kraje Mgr. Janou Vildumetzovou a Robertem Valalem jednatelem společnosti Požární bezpečnost Jihlava. Tato firma je právě dodavatelem těchto vozidel. Klíčky od nových dopravních automobilů si převzali zástupci města Skalná a obce Ovesné Kladruby.

xxx.jpg
Po tomto slavnostním aktu následovalo požehnání vozidlům místním farářem ThMgr. Pietrem Libnerem, který požehnal i soše sv. Floriána, kterou obdržela jednotka Skalná jako dárek od Roberta Valala. Tato socha bude v budoucnu zdobit vstupní halu nové hasičské zbrojnice, která je právě ve výstavbě. Základní kámen k této Hasičské zbrojnice byl poležen 4. 9. 2017. A dokončena by měla být do příštích vánoc.
Na závěr mi dovolte poděkovat všem, kteří se této soutěže zúčastnili. Především bych rád poděkoval organizační skupině soutěže ve složení:
  • Řediteli územního odboru Cheb plk. Ing. Janu Doubravovi, který si nad touto soutěží převzal záštitu
  • Veliteli stanice AŠ npor. Bc Petru Paprskovi jako veliteli soutěže
  • Veliteli stanice Mariánské Lázně npor. Martinu Gaierovi za vynikající scénáře dopravních nehod.
  • Veliteli stanice Toužim npor. Ing. Jirku Horníkovi za vynikající scénáře a i jako Hlavnímu rozhodčímu a jeho týmu rozhodčích ve složení npor. Bc Zbyšek Zuber, ppor. Miroslav Hrubec , pprap. Pavel Všelko a zástupci Záchranné zdravotní služby KVK panu Mgr. Pavlovi Böhmovi.
  • Ondru Květoňovi DIS, který celou soutěž moderoval
  • Hejtmance Karlovarského kraje Mgr. Janě Vildumetzové, že si na nás udělala ve svém nabitém programu čas a přijela soutěžícím předat ceny a dárky v podobě nových Dopravních automobilů.
Největší poděkování patří těm, kteří dřeli celý den v podobě technické čety a to jednotkám SDH z Křižovatky, Chebu – Hájů, Ovesných Kladrub a Vinařic u Kladna, bez kterých by se tato soutěž špatně organizovala. Městu Skalná a místní jednotce za vynikající zázemí a prostory, Dopravní mechanizaci Došek s.r.o. za poskytnutou mechanizaci, PH kovo-recyklink Cheb za dodané vraky vozidel a vůbec všem, bez kterých by se tato soutěž nemohla uskutečnit a s touto soutěži nám pomohli finančně, materiálně, nebo lidskou silou.     
OORR okresu Cheb
Miroslav Hedbávný
Roman Melničuk
Karel Kyller
 
Zdroj:
Martin Kasal, tiskový mluvčí – HZS Karlovarský kraj
Foto: HZS Karlovarský kraj
 
 
1