False

Okresní kolo v požárním sportu na územním odboru Blansko

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

09.06.2017
Okresní kolo v požárním sportu na územním odboru Blansko

Takřka na den se opět po roce na územním odboru Blansko uskutečnilo 8. května okresní kolo v požárním sportu. Soutěž byla vypsána pro příslušníky HZS JmK ÚO Blansko, a to ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže a v požárním útoku.

V požárním útoku soutěžila tato družstva: směna A, B a C požární stanice Blansko, stanice Boskovice, Kunštát a denní příslušníci. V letošním roce přijali pozvání i příslušníci Policie ČR územního odboru Blansko, kteří se velmi aktivně zapojili v disciplíně požární útok.
32456.jpg

V požárním útoku zvítězili denní příslušníci, a to časem 25:41 s. Tímto skvělým výsledkem dokázali, že i denní příslušníci můžou směnovým hasičům pořádně zatopit a uzmout jim jejich královskou disciplínu.  Na druhém místě se umístila směna A požární stanice Blansko a třetí místo obsadila stanice Boskovice.
32461.jpg

Ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže zvítězil Marek Jarůšek, na druhém místě se umístil Jaroslav Zhoř a třetí místo patřilo Radimu Čechovi. Dosažené časy (15-16 sekund) jsou důkazem vysoké sportovní úrovně okresního kola.
32457.jpg

Akce proběhla za finanční podpory okresního odborového svazu hasičů. Na přípravě i samotném průběhu se velmi aktivně podíleli hasiči ze stanice Blansko, včetně denní směny. Tímto bychom jim chtěli poděkovat, protože bez jejich příkladné práce by soutěž nemohla proběhnout.

Velmi vítanou změnou byla již zmíněná účast Policie ČR, která svým aktivním přístupem dokázala, že naše vzájemné vztahy jsou výborné nejen na úrovni zásahové činnosti, ale i v rámci odborné přípravy, jehož je požární sport nedílnou součástí.
32460.jpg

Budeme se těšit na příští rok, na další kolo sportovního klání našeho územního odboru a za 365 dní na našem nádvoří opět zazní heslo „sportu zdar“.

plk. Mgr. Martin Oujezský - ředitel ÚO Blansko, HZS Jihomoravského kraje

1