False

Příslušníci HZS Jihomoravského kraje uspěli v soutěži TFA

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

05.06.2017
Příslušníci HZS Jihomoravského kraje uspěli v soutěži TFA
V sobotu 3. června pořádala Moravská hasičská jednota ve spolupráci s HZS Jihomoravského kraje na brněnském výstavišti soutěž TFA o pohár prezidia MHJ. Do soutěže se přihlásili také příslušníci HZS Jihomoravského kraje, kteří jsou zároveň členy reprezentačního výběru HZS České republiky.
Svou vysokou výkonnost potvrdili ve velmi silně obsazeném závodu. Všichni závodníci museli zdolat náročnou trať, na jejímž závěru čekala nejtěžší překážka, výstup na vrchol prosklené věže. Komentátor závodu ji vtipně a trefně přejmenoval na „skleněné peklo“. Za jasného a teplého počasí dosahovala teplota na schodišti věže přes 40 °C. Zdolání více jak 240 schodů v kompletní hasičské výstroji bylo skutečným testem odolnosti každého hasiče.
Velkou radost nám připravili naši kolegové, když v kategorii do 35 let zvítězil po fantastickém výkonu Petr Moleš ze stanice Vyškov. Jen o 6 vteřin více potřeboval na zdolání trati Vít Malenovský ze stanice Brno-Líšeň, který skončil na 2. místě v téže kategorii. Standa Kalvoda ze stanice Brno-Lidická pak v kategorii nad 35 let obsadil skvělé 2. místo, když jej překonal jen jeho kamarád Tomáš Máca z SDH Brno-Slatina. Úctu nás všech si zaslouží však všichni, kteří se vydali na trať v tak náročných klimatických podmínkách. Poděkování patří všem pořadatelům za organizaci náročné soutěže TFA.
Odkazy na výsledky:
http://www.mhj.cz/dokumenty/download/2017/tfa/pyros_muzi_do35.pdf
http://www.mhj.cz/dokumenty/download/2017/tfa/pyros_muzi_nad35.pdf
http://www.mhj.cz/dokumenty/download/2017/tfa/pyros_zeny.pdf
http://www.mhj.cz/dokumenty/download/2017/tfa/pyros_dorost.pdf
plk. Ing. Václav Kovář – HZS Jihomoravského kraje
 
1