False

První pohárová soutěž v požárním útoku.

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

17.05.2017
První pohárová soutěž v požárním útoku.
Úspěšný vstup profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje do XXI. ročníku Velké ceny České republiky v požárním útoku. 
r.jpg
11. května 2017 se v České Třebové uskutečnilo první kolo XXI. ročníku soutěží v požárním útoku družstev profesionálních a podnikových hasičů. Pořadatelem soutěže byla jednotka HZS SŽDC Česká Třebová.
Mezi 18 soutěžními družstvy nechybělo ani reprezentační družstvo profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje. Všichni členové družstva potvrdili výbornou připravenost i souhru a odměnou jim pak byla zlatá medaile. Na druhém místě se umístili  profesionální hasiči HZS Moravskoslezského kraje ÚO Ostrava  a na třetím hasiči družstva HZSP DEZA a.s. Valašské Meziříčí.
rr.jpg
Požární útok je označován jako královská disciplína požárního sportu. Při požárním útoku se snaží sedmičlenná družstva v co nejkratším čase zasáhnout a naplnit  terče pomocí vody čerpané z nádrže přenosnou stříkačkou umístěnou na základně. Voda ze stříkačky je vedena  hadicemi přes rozdělovač až k proudnicím.
rrr.jpg
Soutěžní družstvo tvoří sedm členů, kteří plní dílčí úkoly v celkové souhře celého družstva. Posty se označují podle funkce nebo nástroje, který daný člen obsluhuje a jsou rozděleny následovně: strojník, savice (narážeč), koš (košař), béčko, rozdělovač, 2 proudaři.
e.jpg
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: HZS SŽDC Česká Třebová
 
1