False

V okrese Chrudim rostou nadějní mladí hasiči

Sport//Výsledky soutěží/regionální

16.03.2017
V okrese Chrudim rostou nadějní mladí hasiči
Seriál halového poháru 2017 v běhu na 60m s překážkami v kategorii mladých hasičů začal o víkendu 11.-12.03. v atletické hale v Jablonci nad Nisou. A pro mladé hasiče z okresu Chrudim odstartoval úspěšně. Na startovní čáru se postavilo celkem 607 dětí ve čtyřech kategorií z celé České republiky, z toho necelé 4 desítky byli zástupci z našeho okresu ( tým SDH ze Skutče, Krouny, Tuněchody, Seče a Štěpánova).

IMG_2399.jpg



V sobotu 11.března 2017 začalo zápolení v kategorii mladších žákyň (celkem 118 závodnic). Mezi první pětku se vešly hned dvě nadějné závodnice ze Skutče - Kadlecová Linda obsadila druhou příčku a Zavoralová Karolína si doběhla pro čtvrté místo. Obě postoupily do semifinále, kde se role obrátily. Zavoralová Karolína postoupila až do finále a zde vybojovala také stříbrnou medaili. Po dívkách nastoupili na shodnou trať mladší žáci (celkem 136 závodníků). Zde sice necinkaly medaile, ale v první desítce se umístili hned tři závodníci z okresu Chrudim. Ondřej Kábele (Skuteč) na sedmém místě porazil o jednu desetinu Martina Šulce ze Seče a Tomáše Broulíka z Krouny. Do první třicítky bodovaných míst se podařilo probojovat ještě Vítku Karafiátovi ze Štěpánova (12. místo) a Adamu Bělskému z SDH Krouna (26. místo).
Neděle 12.března 2017 byla ve znamení dalších kvalitních výkonů hlavně skutečských závodníků. V kategorii starších žákyň (celkem 190 závodnic) si nejlépe vedla Tereza Slezáková, která s časem 12,35s obsadila třetí příčku v základním kole. V semifinále se už dařilo o něco méně – drobné zaváhání znamenalo 6té místo. Kategorii starších žáků (celkem 163 závodníků) vévodil Lukáš Bubeníček, který se jako jediný závodník dostal s časem pod hranici 12ti sekund (11,98s). Tento výkon mu vynesl prvenství v závodě a zatím i vedení v ČP. Další skutečští závodníci úspěšně pokračovali v dobrých výkonech, konkrétně Tomáš Vobejda na 14tém místě a Lukáš Flégr na 16tém místě.
Tímto bychom chtěli poděkovat všem mladým hasičům za reprezentaci okresu Chrudim a popřát další úspěchy v sezóně 2017.
Napsala Andrea Hrouzková
 
Příspěvek zaslala :
Hana Stará
Náměstkyně starosty
SH ČMS Okresní sdružení hasičů Chrudim
Husova 45, 537 01 Chrudim
osh.chrudim@seznam.cz
Tel : 602 771 876
 
1