False

Známe výsledky krajské soutěže v lezení

HZS Jihočeský kraj//Sport/Výsledky soutěží/Regionální

22.02.2017
Známe výsledky krajské soutěže v lezení
Po dlouhých šestnácti letech, kdy krajskou soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně vždy hostil na své stanici územní odbor Jindřichův Hradec, se letos krajské klání přestěhovalo do Tábora. Jihočeští hasiči tak v rámci krajské soutěže poprvé vyzkoušeli novou lezeckou stěnu, která byla na táborské stanici vybudována teprve v loňském roce. 
Jihočeské soutěže se zúčastnily přibližně tři desítky hasičů-lezců se všech sedmi územních odborů HZS Jihočeského kraje. Mezi lezci se objevili například jeden z ředitelů územního odboru, zastoupení měly také ženy – nástrahy lezecké stěny překonávala také jindřichohradecká preventistka. Lezci bojovali jak v kategorii jednotlivců, tak družstev. Každý z územních odborů utvořil tříčlenné družstvo, domácí táborský a jindřichohradecký územní odbor do soutěže přihlásily družstva dvě. Mimo soutěžní družstvo směl každý územní odbor vyslat do soutěže i jednotlivce, kteří pak bojovali pouze v kategorii jednotlivců. 
Pořadatelé pro soutěžící připravili pět tras. Do posledního nejobtížnějšího finálového kola se dostalo pět lezců: táborští Petr Benda a Radek Kümmel, českobudějovičtí Tomáš Suchopár a Michal Ulrich a Adam Drančák z ÚO Strakonice. V napínavém a divácky velmi atraktivním souboji vybojoval těsné vítězství Michal Ulrich před domácím Radkem Kümmelem. Na třetím místě se umístil Adam Drančák.
V družstvech pak zvítězil tým územního odboru České Budějovice, druhý skončilo družstvo územního odboru Tábor II a třetí skončil územní odbor Strakonice.
Pro poslední roky jihočeských lezeckých soutěží platilo, že na soutěžích konaných v Jindřichově Hradci vyhrávali táborští hasiči. Letos se celý den s napětím očekávalo, jestli naopak jindřichohradečtí seberou táborským vítězství na jejich domácí půdě. Jak je však vidět z výsledků družstev, vše dopadlo přesně podle starého přísloví: „když se dva perou, třetí se směje“.
 

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
 
1